Apsveicu visus ar pavasara iestāšanos jau martā! Atgriezies no UK es konstatēju ka LV ir iestājies pavasaris. UK pavasaris un rudens ir konstanta parādība - lietus, vējš ir ikdiena, bet ne šeit LV. Un tomēr jāpieņem esošie laika apstākļi un jāsāk gatavoties bērzu sulu tecināšanai. Krietni agrāk kā citus gadus, bet jau sāku meklēt kur esmu nolicis savus urbšanas komplektus. Iesaku to darīt arī citiem, lai kad sāk tecēt, nebūtu jāskrien pa galvu, pa kaklu.
UK pavadīju 2 brīnišķīgas nedēļas kur ieguvu ļoti labu lādiņu turpmākai darbībai. Saliku punktus uz i un šī unikālā iespēja darboties, izzināt no ražošanas iekšpuses ir brīnišķīga. Ja ir iespēja to darīt savā sfērā - noteikti izmantojiet. Liels paldies Poļu izcelsmes Īram Liam Idzikowski un vīna darītavas īpašniekam Justin Langham. Baudīju angļu tēju, angļu ēdienus, vienā angļu mierā :)
Zinu ko taisīšu sajā gadā un kā, bet par rezultātiem un jaunumiem noteikti ziņošu. Bet būs patīkami pārsteigumi.
Šonedēļ nosūtiju arī pirmos paraugus uz Šveici un Taivānu, cerams un iespējams sadarbība turpināsies.
Bet visi, kuri grib sulas tecināt kokam ļoti saudzīgā veidā droši meklējiet rokā bērzu sulas urbšanas komplektu. Kļavu sulas jau tek, bet bērzu sulas varētu tecēt marta vidū, ja laika apstākļi saglabāsies līdzīgi kā tagad.
Greetings to everyone upon the arrival of spring in March! Having
returned from the UK, I realized that spring has arrived in LV. Spring
and and fall are a constant in the UK - rain and wind are a daily
occurrence. Not so in LV. And yet, the weather conditions can't be
ignored and I must prepare for the running of birch sap. It's a lot
earlier than most years, but I've already begun to hunt for my drilling
tools. I suggest others do the same, so that when the sap starts to
flow, you don't have to run around willy-nilly looking for your tools.
I spent two wonderful weeks in the UK where I rejuvenated my energy for
the tasks ahead. I "dotted my i's" and this unique opportunity allowed
me to discover the wonderful inner workings of the operation. If you
every have a chance to do something similar in your field - by all
means, take the opportunity. Heartfelt thanks goes to the Polish-Irish
Liam Idzikowski and the owner of the winery Justin Langham. I enjoyed
English tea and English food in quintessential English calm:)
I
know what I will be making this year, and how, and I will definitely
inform you of the efforts. Wonderful results are bound to happen. This week I am also sending my first product samples to Switzerland and Taiwan - hopefully this will result in future cooperation. But
for those of you who want to engage in this activity, considering
proper care of the tree, get yourself a good tree drilling kit. Maple
sap is already running, but birch sap may only start in mid-March, if
the weather remains the same.