tag:sula.lv,2013:/posts Viss par bērzu sulām / All about birch sap 2017-07-17T07:56:21Z tag:sula.lv,2013:Post/1123725 2017-01-20T05:46:53Z 2017-01-21T07:55:36Z Jā! / Yes!

Jau kuro gadu man gads iesākas ar braucienu uz Vāciju, Berlīni, Zaļo nedēļu. No 25. - 29. janvārim Libertu bērza sulas produkti atkal būs ieraugāmi, degustējami, nopērkami Vācijas galvaspilsētā. Man vācieši ļoti patīk, jo vācieši labi izprot bērzu sulas. Ik pa laikam kāds uzraksta epastu - kur var Vācijā nopirkt? Tad visi, kas vēlas izbaudīt bērzu sulas, laipni lūgti uz Berlīni, uz Latvijas nacionālo stendu.
Beidzot lēni arī pavasaris tuvojas. Tuvojas aizņemtākais laiks viesiem bērzu sulu tecinātājiem. Latvijā ļoti daudzi cilvēki paši tecina bērzu sulas, bet daļa labprāt to darītu, tikai nav ne jausmas kā. Kopš 2009. gada, kad es sāku tecināt bērzu sulas savas ražotnes vajadzībām, es sapratu, ka tas jādara saudzīgi, draudzīgi un ērti. Un ļoti daudzi cilvēki to ievēroja. Strauji tecinātāju aprindās kļuva populārs mans Libertu bērzu sulu tecināšanas komplekts. Šogad esam jaunā līmenī. Beidzot visi, kas līdz šim ir baidījušies urbt, tecināt savas sulas, to var droši sākt mēģināt. Esam radījuši pilnu produktu klāstu, lai jebkurš varētu kļūt par sulas tecinātāju. Jaunajā produktu klāstā būs komplekts saudzīgai tecināšanai, rezerves plastikāta tapas (ja nu iepriekšējās ir pazudušas), koka tapas, ar ko aiztapot visus saurbtos caurumus ciet, rezerves maisi svaigai sulai katru dienu, precīzs, ass urbītis, precīzi piemērots saudzīgo tapu ieurbšanai. Esam atvēruši elektronisko veikalu, kur var iegādāties visus produktus ar piegādi mājās, ļoti ērti, ja dzīvojat ārpus Latvijas. Komplektus un visu aprīkojumu drīzumā varēs nopirkt visos Depo veikalos, Cenuklubā un citos veikalos, vairāk par veikaliem šeit. Atliek tikai atrast savu koku, paņemt akumulatoru urbjmašīnu un mežā iekšā.
Par bērza sulu sezonu regulāri informēšu, lai jūs nenokavētu īsto brīdi.

Like so many other years, this year has begun with a trip to Germany, to Berlin for Green Week (Jan 25-29), where Liberts birch juice products will be available for tasting and purchase. I really like the Germans because they understand birch juice. Occasionally I will get an e-mail asking where my products can be bought in Germany. So - all of you who want to enjoy some birch juice - your welcome to come to Berlin and visit the Latvia booth.
Spring is gradually approaching. The busiest time of the year for tree tappers is almost upon us. Many people in Latvia tap their own trees, and there are many more who would like to do so, but they don't know how. When I began tapping trees in 2009 for my own operation, I realized that this should be done carefully and simply, with as little damage to the trees as possible. And many others realized that our Libertu birch kit works well. Libertu tree tapping system quickly became popular with others who enjoy tapping trees.

This year we have reached new heights. Finally, all those who have been afraid to try tapping their own trees can do so without fear. We have created a full range of Libertu original products, so that anyone can begin tapping trees. Our new products are gentle on the tree, contain extra plastic spigots (in case you have lost yours), wood plugs to plug up the holes drilled in the trees, extra plastic bags for each fresh batch of juice, and a sharp, precise drill bit for careful hole drilling. We now have an Internet shop where you can order your products for home delivery - especially convenient for those who live outside Latvia. The complete kits will soon be available for purchase at all Depo stores, Cenuklubs, and other stores (for more info, click here). All that is left for you to do, is to grab a portable cordless drill, head into the forest, and find a tree!
We will keep you posted on up-to-date info, so you don't miss the perfect time to start tapping your trees.

Oriģinālie Libertu papildprodukti / Original Libertu accessories





]]>
tag:sula.lv,2013:Post/1104851 2016-11-02T12:21:54Z 2016-11-02T12:21:54Z Baltais rudens / White autumn

Balts rudens, kad sniegs ārā aiz loga, atgādina par vasaru kas bija un par pavasari kas tuvojas. Libertu ģimene gatavojas visiem gadalaikiem.
Ļoti daudz laika paiet gatavojoties pavasarim. Jau tagad sākam ražot Libertu bērzu sulas urbšanas komplektus lai pavasarī būtu ar ko tecināt bērzu sulas. Šogad plānojam savus komplektus sākt tirgot arī ārpus Latvijas. Jau pašlaik ir ļaudis kas ar Libertu komplektiem urbj bērzus Zviedrijā, Beļģijā, Vācijā, Holandē un pat Jaunzēlandē (tur tikko sācies pavasaris). Neticami, bet bērzu sulu var iegūt visur, kur vien aug bērzi.
Īpaši svarīgi mums ir gatavoties valsts svētkiem. 18. Novembris ir īpaši nozīmīgs visiem mums. Prieks, pacilātība un sarkanbaltsarkanie karogi visur - ēdienos, uz galda un arī uz svētku dzērieniem. Izbaudiet šos svētkus ar Latvijā radītām lietām. Ražotāji to ļoti novērtēs :)
Gada beigas pienāks bez pārsteiguma. Ziemassvētki, Jaunais gads. Gribas iepriecināt sevi un visus sev tuvākos. Sāciet par to domāt jau tagad.
Zemāk ievietots video no Ukraines TV kanāla, kurš apciemoja mūsu vīna darītavu šā gada vasarā. Viss sižets par Rīgu ir redzams šeit.
Vēl zemāk ievietots video no Vācu ZDF veidotās filmas par Rīgas centrāltirgu. Brīnišķīga filma par mums saprotamām lietām. Filma pilnā garumā ir noskatāma šeit.

Autumn has turned white beyond my window - I think about last summer and look forward to next spring. The Liberts family is ready for all seasons. 
It takes a long time to prepare for spring. We have already begun to create our Libertu tree tapping kits so that spring, and birch tapping season, does not arrive with us unprepared. This year we plan to sell our Libertu kits outside Latvia as well. We already have people in Sweden, Belgium, the Netherlands, and even New Zealand (where spring has just begun) using our Libertu kits. Quite amazing that birch sap can come from so many places - anywhere birches grow.
We are making special plans for Latvia's Independence Day celebrations on 18 November. This day is of great significance to all of us - it brings out joy, elation, Latvian flags everywhere, holiday foods, and special drinks. Enjoy this celebration with goods made in Latvia - local producers will certainly appreciate it:)
The end of this year will come with the expected Christmas and New Year's celebrations when you want to treat yourself and your loved ones. Start planning now!
Check out the video from Ukrainian TV and their visit to our birch sap winery this summer. Their whole report on Riga can be seen here
Yet another video follows from German ZDF's film about Riga Central Market. It's a great report on things that are near and dear to us. See the entire film here


]]>
tag:sula.lv,2013:Post/1061560 2016-06-09T12:56:18Z 2016-11-19T17:19:27Z Otrā diena Ningbo / Second day in Ningbo
Bijām klāt Latvijas paviljona un LIAA jaunās pārstāvniecības Ningbo atklāšanas ceremonijās. Mūs jau nofilmēja Kīnas nacionālā TV un Ningbo vietējā TV. Mums ir super palīgs Andy Chen,  brīvprātīgā no Ningbo universitātes. Ja Latviešu studenti būtu tik pat čakli, kā Kīniešu studenti, Latvija zeltu un plauktu. 
]]>
tag:sula.lv,2013:Post/1061131 2016-06-08T10:14:11Z 2016-07-03T11:58:27Z Ningbo China, CEEC Expo, 中东欧国家投资贸易博览会
Pirmā diena Ningbo. First day in Ningbo.
]]>
tag:sula.lv,2013:Post/1037882 2016-04-29T15:05:12Z 2017-07-17T07:56:21Z Laiks / Time

Bērzu sulu sezona ir beigusies. Sākās labi, beidzās labi. Savācām pietiekami daudz sulas, lai būtu pašiem un citiem. Pašiem vajag taisīt dzērienus. Padomā ir visādi jaunumi gan ar citroniem, gan ar rabarberiem. Citiem vajag bērzu sulu kosmētikai, lai ļaužu sejas vaibsti nekļūtu krunkaini, vairāk par bērzu sulas krēmiem MadaraCosmetics.lv.
Esam ļoti aizņemti ar dzirkstošās bērzu sulas pildīšanu pudelēs, esam aizņemti ar bērzu sulas vīna pildīšanu pudelēs. Bērzu sulas vīnos arī solās patīkami pārsteigumi, būs klasiski maigi rozā vīns, klasiski baltais bērzu sulas vīns. Un tas viss būs pieejams gradācijā no sausa līdz pussaldam. Bērzu sulas pielietojums ir tik plašs - tāpēc es mīlu bērzu sulas.
Tūrisma sezona arī rit pilnā sparā. Uzņemam vietējos gan importa tūristus. Stāstam par maģiskajām bērzu sulām savā pagrabā, izbraukuma ekskursijās, mežā, restorānos un uz ūdens.
Šajā pavasarī piedalīsimies Stādu parādē Siguldā (30.aprīlis, 1. maijs), Stādu dienās Jelgavā (7. - 8.  maijs). Vasarā piedalīsimies Brīvdabas muzeja gadatirgū (5. un 5. jūnijs) Būs arī īpašs jaunums - Libertu Wood neapzāģēto malu galdi. Bērzu sulas būs izvietotas uz jaunajiem galdiem, atliks tik novērtēt. Visos tirdziņos varēs iegādāties, noprovēt visus jaunos bērzu sulas dzērienus.
Jūnija sākumā dodamies uz Ķīnu - piedalīsimies LIAA rīkotā izstādē Ningbo (8. - 12. jūnijs) Atliek tikai minēt kā būs, bet nezināmās lietas mani saista, jo tā ir kā spēle kurā aizraujoši ir piedalīties.

Birch juice season has ended. It started well and ended well. We gathered enough juice for ourselves and for others. Now we have to get started making our drinks. We have some ideas for new flavours - lemon and rhubarb. Some of our clients have requested birch juice for use in cosmetics. Apparently, it's great for wrinkle prevention. For more info on birch juice face creams, see MadaraCosmetics.lv
We are extremely busy bottling our sparkling birch juice, as well as our wine. Our birch wines offer nice surprises. We will have our classic light pink rose and white, and they will be available ranging from dry to semi-sweet.There are so many uses for birch juice - that is why I love it so!
Tourist season is in peak at this moment. Guests are coming from abroad and local. We make magic story telling about birch sap in the forests, restaurants and also in our wine cellar. More about excursion here.
This spring we are participating in the "Plant Parade" in Sigulda (30. of April, 1. of May) and "Plant Days"in Jelgava (7.and 8. of May) We will also participate in the annual artisan festival at the Open Air Museum (4. and 5. of June)There we will feature our latest product - Libertu Wood rough-hewn wooden tables. We will present our birch juice on these table so that everyone can appreciate both. Our birch juice drinks will be available in the many fairs that happen all summer long.
We are also headed to Ningbo, China in early June (8.till 12. of June) where we will participate in a trade show organized by the Investment and Development Agency of Latvia. I can only guess as to how it will go, but that excites me - I love the challenge of participating in such endevours.
]]>
tag:sula.lv,2013:Post/971997 2016-01-17T20:28:28Z 2016-02-08T19:21:06Z Sniegs un ziema / Snow and winter

Brīnišķīga ziema ir sākusies šajā gadā. Jādomā, ka viss šis gads būs tik pat labs kā ziema. Priekšā ļoti daudz darbu. Jau no 20. - 24. janvāra dodamies uz Berlīni uz "Zaļo nedēļu". "Zaļā nedēļa" ir gigantisks lauksaimnieku tirgus, vismaz 100x lielāks kā Kalnciema ielas tirgus un vienuviet ir ļoti daudz dažādu valstu pārstāvji. Šveices sieri, Vācu alus, Holandes tulpes un mēs ar Latvijas bērzu sulām. Vairāk par Zaļo nedēļu var sekot šeit. Paldies par atbalstu Latvijas Zemkopības ministrijai. Atrast varat hallē 8.2, stends 102.
Laika posmā no 10.-13. februārim atkal dodamies uz Vāciju, šoreiz uz Nirnbergu uz lielāko BIO produktu izstādi Eiropā BioFach 2016. Pateicoties LIAA, būsim atrodami Latvijas stendā halle nr. 5, stends 376.  Protams, eksponēsim Libertu bērzu sulas.
Ar šo gadu uzsākam eksportu uz Lietuvu, Igauniju un Itāliju. Mūs ir uzrunājuši ļoti patīkami cilvēki, kurus aizrauj tas, ko mēs darām. Pavisam drīz Libertu bērzu sulas produktus varēs atrast Tallinā un Viļņā un Milānā. Lai snieg un baudiet balto ziemu! Tai sekos skaists pavasaris!

What a lovely Winter we have - take a look and come to see us, Latvia is awesome anytime! And we have plenty of snow this Winter! It means also plenty of work! During January 20-24 you can meet us in Berlin, we are participating in the huge "Green week" with our Birch products. Feel free to visit as at the Latvian stand at Hall 8.2. stand 102. And in February we hope to see you in Nurnberg - we are again going to BioFach 2016 Hall 5, stand 376. This time also at the Latvian stand - so hope to see you all soon dear friends! We are happy to start the export to Italy this year as well as to our nice neighbour countries - Lithuania and Estonia! So enjoy the Winter time and be ready for the Spring! Sap season is coming close!

]]>
tag:sula.lv,2013:Post/918227 2015-10-18T05:51:02Z 2016-02-08T19:21:14Z Brīnišķīgais rudens / Beautiful autumn

Tik foršs rudens sen nav piedzīvots. Silts, saulains, sauss. Lapas krāsojas, darbi kārtojas. Esam šovasar iepirkuši beidzot savus bērzus. Madonas pusē, Mētrienā. Brīnišķīgi seni un jauni koki, tālu prom no civilizācijas. Ar nepacietību gaidām pavasari, kad urbsim un katru koku apmīļosim. Vasaras vidū dzīvojāmies pa laukiem, lai būtu kopā ar kokiem, dabu, ģimeni. Klusums ir tas kas iedvesmo un mūsu mežā klusums ir daudz. Uzlādējamies, iegūstam spēkus, radoši domājam un darām. Tīram, iekopjam, priecājamies.
Lai laukos būtu kur dzīvot esam radījuši savu mazmāju uz riteņiem (vairāk par mazmāju šeit)  Mazmāja tiek taisīta no koka uz koka rāmja ar bērza finieri apkārt. Siltināta ar dabīgu aitas vilnu, skaidu lubas uz jumta. Mazmāja solās būt forša, silta un jauka ar krāsniņu un +/- 10 guļvietām kur pašiem un ciemiņiem palikt. Vai gribat pieteikties ciemos?
Beidzot esam radījuši Bērzu sulas ziemas vīnu. Mūsu šī gada vāktā bērzu sula ir pārvērsta vīnā, vasaras vidū pievienojām klāt bio upenes, rudenī bio kanēli. Un ir sanācis pussalds brīnišķīgs dzēriens - kā reiz laikam kurš tuvojas - ziema, aukstums, dāvināšanas prieks. Esam atvērti arī īpašiem piedāvājumiem uzņēmumiem. Nodrukāsim, aplīmēsim ar Jūsu logo un svētki būs silti un mīļi. Izgatavosim arī koka iepakojumu.
Dodamies Novembra sākumā uz Milānu uz SIMEI izstādi, kur apskatīsim jaunākās iekārtas dzērienu un vīna ražošanā. Esam nolēmuši radīt vēl unikālākus bērza sulas dzērienus, bet tam vajag aprīkojumu, to tad arī tur apskatīsim. Jau pašlaik esam sagādājuši jaunas nerūsējošā tērauda mucas, lai varam attīstīties un domāt par sulas vākšanu.
Februārī piedalīsimies ar saviem produktiem BIOFACH 2016 izstādē, kur bioloģiskie ražotāji rādīs, ko saražojuši, arī mēs.

We haven’t experienced such a beautiful fall since I don’t know when. Warm, sunny, dry. The leaves are turning colour; jobs are moving along. We finally bought our birch forest this summer out by Madona county in Mētriena. Wonderful trees – old and young, far from civilization. We can’t wait for spring to start tapping the trees and giving each one the love it deserves. During the summer, we spent our time out in the country amongst the trees, nature, and our families. The peace and quiet inspired us – we do not lack the sounds of silence. We rejuvenated our energy and creativity and worked hard. We cleared, tended, and rejoiced.
So we have a place to live in the countryside, we have created a our tiny house (more about our tiny house here). It’s a wood frame building with birch plywood, insulated with natural materials – sheep’s wool. The roof is wood shakes. Our little house promises to be cozy and warm (it has a wood stove) and +/- 10 beds for our guests and us. Would you like to visit? 
We have finally created a Birch Juice Winter Wine. This year’s birch juice harvest was transformed into wine. In the middle of the summer we added organic black currants and in the autumn, organic cinnamon. A wonderful semi-sweet drink is the result and is perfect for the upcoming season – winter, cold, and the joy of gift-giving. We are open to corporate offers – we can attach your corporate logo and make your holiday gift warm and personal. We can also prepare wooden box packaging.
In the beginning of November, we are headed to Milan for the Simei expo where we will research the newest technology for beverage preparation. We have decided to expand and create more unique drinks from birch juice, but we need machinery for that – so that’s where we’re headed. Currently, we have purchased new stainless steel barrels to help us expand our juice collecting operation.
In February, we are participating in BioFach 2016 where producers of organic products will show off their wares, including us.

]]>
tag:sula.lv,2013:Post/871351 2015-06-20T14:53:49Z 2016-02-08T19:21:22Z Saulgrieži / Midsummer

Skat, skat un pusgads jau pusē. Bet darbi izdarīti daudz. Esam nosūtījuši 2. konteinerus ar bērzu sulām uz Taivānu. Esam nosūtījuši bērzu sulas arī uz Vāciju. Esam tikušies ar Ķīniešiem, sūtījuši paraugus uz Slovākiju, Lietuvu.  Mūsu Libertu bio bērzu sulas putojošais vīns ir pasniegts daudzos pasākumos Latvijas ES prezidentūras laikā, kurus klāja restorāns Kaļķu vārti. Nosūtījām divas kastes arī uz Latvijas vēstniecību ASV, lai ar bērzu sulas putojošo pieliktu punktu LV prezidentūrai ES. Esam sastrādājušies ar GaolEvents un vadījuši ārzemniekiem ekskursijas uz AB dambja un mežā, upes malā. Esam uzņēmuši Somijas vīna bloga rakstītāju. Esam mācījuši par bērzu sulām Franču žurnālistus. Un esam uzņēmuši ciemos žurnālu Četras sezonas, kurš jūlija numurā raksta par mūsu Libertu vīna darītavu kā par tūrisma mērķi ko apmeklēt.
Darba ir bijis daudz. Pašlaik ir jādomā par jaunās ražotnes celšanu. Par jauno produktu radīšanu. Jāpadomā arī par sevi. Un saulgriežu maģiskais laiks ir īstais laiks pasapņot, ļauties enerģijai. Jāuzlādējas ar dabas spēku. Ļaujiet, lai enerģija ieplūst Jūsos!

Look at that - half a year has already past. But a lot has been accomplished. We have sent our second shipment of birch juice to Taiwan. We've sent birch juice to Germany, as well. We’ve met with the Chinese and sent samples to Slovakia and Lithuania. Our Libertu Organic Birch Sparkling Wine has been served at many events during Latvia’s term as presiding nation of the EU Commission at the restaurant Kaļķu vārti. We also sent two cases to the Latvian embassy in Washington, DC to serve at the final events of the Latvian presidency. We have cooperated with GaolEvents and led excursions for foreigners to the banks of the Daugava, as well as in the middle of the forest by a stream. We have hosted a Finnish blogger and taught French journalists about birch juice. Most fancy food magazine in Latvia Četras sezonas (Four seasons) has article about out our wine cellar as tourist spot to visit.
The work just doesn’t stop. Now, we must consider building a new factory and think about a new product line. I must think about myself, as well. Midsummer is a magical time of the year – perfect for dreaming and gathering up energy reserves from nature. May you also soak up all the energy that nature has to give at this time of year! 




]]>
tag:sula.lv,2013:Post/826233 2015-03-18T08:55:32Z 2017-07-17T07:56:21Z Kas par laiku . . . / What a time . . .

Laiks skrien ātri, es tam pakaļ. Bet ir reizes, kad ir jāpaskrien un ir reizes, kad laiku var izbaudīt. Šoreiz ir sprints. Tikko atgriezies no USA es sāku tecināt bērzu sulas. Marta vidū sajūta kā aprīļa vidū. Ārā +14 grādi. Saule un neviena mākoņa. Sula tek lieliski. Saurbti gandrīz 400 koki. Iegādātas jaunas iekārtas, jo šogad uz Taivānu jau sūtam divus konteinerus ar bērzu sulām. Nezināju, ka tas prasīs tik daudz spēka.
Šīs nedēļas beigās laika posmā no 22. aprīļa - 25. aprīlim būsim Londonā. Mūsu produkti - Bio bērzu sulas putojošais vīns un Bio bērzu sulas stiprais ir nominēti izstādes jauno, vislabāko produktu simtniekā. Bet tas nav viss, rādīsim jauno Libertu bērzu sulas produktu - Bērzu sulas kefīrs. Brīvs no laktozes, no cukura, no taukiem. Piemērots vegāniem. Piepildīts ar miljoniem labo baktēriju vēdera mikroflorai. Vienā nelielā stikla pudelītē piepildīta dabas esence un labās baktērijas.
Izbaudiet pavasari arī Jūs. Smeļaties spēku dabā, ieurbiet kādā bērzā. Dzeriet sulas. Gaidat sniegu, ko sola :)

Time runs really fast. Just came back from USA and started to drill the birch trees for sap. This March looks more like April. In the middle of the day we have +14 °C. This year we have doubled our export to Taiwan and that takes lot of energy, more than I expected.
This weekend from April 22 - 25 we are going to London Ife Expo. Our Libertu organic birch sap wood spirit and Libertu organic birch sap sparkling wine has been nominated as one of the top 100 new expo products, we are really proud. We will serve all our drinks, also you will be able to taste really fresh, this year's  harvested birch sap. Also we will lunch our new product - Organic birch sap kefir - free from lactose, sugars, fats. Suitable for vegans. Filled with millons of probiotic bacteria. Filled in small glass bottle, like life elxir.
Come and join us. Cheers :)




]]>
tag:sula.lv,2013:Post/813451 2015-02-19T19:36:52Z 2017-07-17T07:56:17Z Februāra pavasaris / Spring in February

Ir kārtējais pavasaris, kad februāra vidū var jau tecināt sulas. Šodien, 19. februārī 2015. gadā, ieurbu kļavā un sula jau tek. Izskatās, ka varētu sulas sezona būt ļoti līdzīga kā 2014. gadā. Bērzs varētu sākt tecēt jau marta vidū. Gaidīsim, redzēsim. Bet ir īstais laiks tam gatavoties un te ir urbšanas komplekts.
Februāra mēneša beigās došos uz Los Angeles, lai uzlādētos bērzu sulu sezonai un apskatītu tehniskos risinājumus bērzu sulu saglabāšanai. Marta beigās dodos uz Londonu, uz izstādi. Ļoti ceru jau parādīt jaunos bērza sulas produktus UK tirgum.
Lai jauka pavasara gaidīšana ;)
This is February when we already can feel the spring. In 19. of february i drilled / tapped first maple tree to get the sap. Seems that birch sap harvest season will be very similar like last year and we can start tap birch trees in middle of march. If you want get your own sap from maple or birch trees in your yard or forest just let me know and you can buy this special tree set.
In end of February i will visit Los Angeles, I will get inspired for new birch season. Also I will looking for new solutions to keep birch sap always fresh. In end of March i will go to London and will participate in IFE food and drink expo 2015. Cheers ;)


]]>
tag:sula.lv,2013:Post/791791 2015-01-07T09:33:39Z 2017-07-17T07:56:19Z Uz Berlīni, uz Londonu uz . . . / To Berlin, to London to . . .

Lai izdevies visiem 2015!
Katrs gads ir pārsteigumu pilns. 2015. gads solās būt īpaši piepildīts.

Laika posmā no 16. janvāra līdz 25. janvārim Berlīnē notiek ikgadējā Zaļā nedēļā, kas ir liels tirgus ar iespēju visu iegādāties un pagaršot. 21. janvāris ir mana dalības diena. Darbošos Latvijas nacionālajā stendā un visas dienas garumā visiem izstādes apmeklētājiem rādīšu kā tecināt bērzu sulas un došu nogaršot, kā garšo bērzu sula. Šī ir retā izstāde kur visu varēs arī oficiāli iegādāties. Šogad Latvija ir partner valsts Zaļajā nedēļā, tāpēc Latvijas stends būs īpaši liels. Stends atradīsies Halle: 8.2    Stends:108. Zaļā nedēļa ir apjomos milzīgs pasākums, jo to vidēji apmeklē ~470 000 apmeklētāji, pārsvarā pircēji ar ratiņsomām :)

Laika posmā no 22. marta līdz 25. martam dodos uz Londonu. Piedalīšos ar saviem produktiem lielākajā Anglijas pārtikas un dzērienu izstādē IFE 2015. Izstāde notiek katru otro gadu un pulcē ļoti daudz interesentus. Kalnciema ielā satiku Mārtiņ Rītiņu, viņš teica ka tā esot milzīga izstāde un arī viņš katru otro gadu turp dodas iepazīt jaunumus un satikt vecus draugus. Piedalīšos pats ar savu stendu, atradīšos Gourmet Drinker rajonā, stends S4260/c .
Un zinot, ka patērētāji Anglijā dodas veselīgu dzērienu meklējumos, paredzu ļoti lielu interesi par bērzu sulām. Šeit ir raksts no DailyMail.co.uk par bērzu sulas tendencēm 2015. Domāju ka uz izstādi būs arī jaunie produkti ko parādīt. Un izstāde notiek tieši pirms bērzu sulas tecināšanas sezonas sākuma, tas nozīmē ka būs laiks savākt sulu, lai pietiktu visiem gribētājiem.
Ja esat Berlīnē vai Londonā, gaidu Jūs ciemos!

May 2015 be successful for all!Every year is full of surprises and 2015 promises to be full of promise.  
"Green Week" will be taking place in Berlin from January 16-25, this is a large market where anything and everything can be tasted and purchased. I will be on place / stand at 21. of january. All day i will serve my birch water products (fermented, fresh, sparkling). I will be working in the Latvia booth and will show visitors the birch juice tapping process, as well as giving them samples to taste. This is one of the few trade shows where birch juice will be sold. This year, Latvia is a partner organizer for Green Week, so our booth will be quite large. It will be located in Halle: 8.2, booth: 108. Green Week is a mammoth event with expected attendance of about 470,000, most of whom arrive with a shopping bag on wheels :)

Next destination - London. I will be heading to London March 22-25 with my goods for the largest food and drink show in England - IFE 2015. The show takes place every other year and gathers many foodies. I met Latvia's most famous chef, Mārtiņš Rītiņš, at the local Kalnciems Market who told me about this mega-show. He also visits it regularly to find out about the latest trends and to meet old friends. My booth and I will be found in the Gourmet Drinker area, booth S4260/c.
Knowing that there is great interest in healthy beverages, I expect great interest in birch sap / water / juice. Here you can find the link from the DailyMail.co.uk about the latest birch juice trend for 2015. I expects to have all my classic and new products available for tasting.

But right now in Latvia we have cold winter and birch trees are sleeping. Freezing winter nights are perfect to extract sweet birch sap in spring time. Since we are receiving lot of inquries from different countries - we can announce that birch sap is trend of 2015! Our family know-how for birch sap collecting, fermenting, storage and selling is base to be ready for this.

If you're in Berlin or London, come for a visit!
]]>
tag:sula.lv,2013:Post/765159 2014-11-05T07:03:06Z 2016-02-08T19:22:23Z Atgriežos dzīvē

Rudens ir tas brīdis, kas liecina, ka tuvojas pavasaris. Šī gada siltais rudens ir labs piemērs - LV klimatiskie apstākļi spēj patīkami pārsteigt. Siltajā laikā tūristi vairāk dodas apkārt, āra darbus ir patīkamāk darīt. Zemie saules stari logā sveicina un atgādina, cik jauka bija vasara. Veļu laikā ir laiks sakārtot domas, lai pēc Mārtiņiem dotos jestrā jaunā gada virzienā.
Ir laiks atgriezties. Ar šo sestdienu (8. novembris un 15. novembris) es atgriežos Kalnciema ielas tirdziņos. Strādāju arī aktīvi pie jaunām produktu tirdzniecības vietām. Un tieši nedēļā pirms svētkiem Libertu produkti turpmāk būs nopērkami Stockmann un Sky lielveikalos Rīgā.
Tuvojas svinīgākais laiks un ir jāsvin. Laiks svinēt ar kaut ko savu, ar īpašu, ar garšīgu. Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, kad esam pacilāti un ar labām domām domājam par savu Latviju, ir laiks novērtēt līdzcilvēku darbu - kas mūs sargā, kas mūs baro, kas mūs iepriecina. Labākā izvēle ir Latvijā radītās lietās - ja salst rokas, velkam pašmāju adītos cimdus. Ja gribam sajust sātu - ēdam tepat audzētas lietas. Ja gribam baudīt mirkli - korķējam vaļā tepat radīto bērzu putojošo vīnu. Izbaudām katru kumosu, malku. Pateiksim līdzcilvēkiem paldies par kopā radīšanu, kopā būšanu. Paldies par Latvijas sajūtu! Daudz laimes Latvija!

Autumn is the moment that reminds us that spring is just around the corner. This year's warm autumn is a good example of how Latvia's climate can surprise us. The warm weather encourages tourists to visit, and it's much more enjoyable for outdoor chores. The sun, low in the sky, streams in the window, reminding us how wonderful was the summer. The time to remember our departed ancestors is followed by Mārtiņi celebrations leading us towards the beginning of a new year. It's time to return. As of this Saturday (8 Nov also on 15 Nov), I am returning to Kalnciems street Market. I'm also actively searching out new places for sales. And I can announce that this week before Independence Day celebrations, Liberts products continue to be sold at Stockmann and Sky supermarkets in Riga.
Celebrations are in the offing and they should be celebrated - with something that's ours, something special, something tasty. We will soon celebrate Latvia's birthday - a time when we feel uplifted and positive about Latvia. It's also a time to express appreciation to those who protect us, who feed us, who entertain us. The best way to do that is with locally produced goods. If your hands are cold, buy some Latvian mittens. If you're hungry, enjoy locally grown food. If you need to celebrate, cork a bottle of locally-made birch sparkling wine. Enjoy every morsel, every sip. Let's thank our local producers for their creations. Thanks for that Latvian feeling! Happy birthday, Latvia!

Turpmāk Libertu bio bērza sulas produktus meklējat Sky veikalos.
Now you can find our organic birch sap products in Sky supermarkets.

Turpmāk Libertu bio bērza sulas produktus meklējat Stockmann veikalos.
Now you can find our organic birch sap products in Stockmann supermarkets.

Saņēmām ziņu ka mūsu sūtītā bērzu sula ir veiksmīgi sasniegusi Taivānu.
Our organic birch sap successfully reached Taiwan customer and they started to sell in shops.
Esam oficiāli kļuvuši par Slow Fodd biedriem.
Now we are official Slow Food members
Uzaicinu visus uz Kalnciema ielas tirdziņiem.
You are welcome to Kalnciema street market.




]]>
tag:sula.lv,2013:Post/749454 2014-10-03T11:52:47Z 2016-02-08T19:22:27Z Rudens kā bagāts vīrs!

Vēlēšanas ir oktobra galvenais notikums, bet nākamie ir jaunumi no Libertu pagraba :)
Beidzot veikalos parādīsies atkal bērzu sulas vīns. Ļoti smalks, elegants un sārts (rozā). Sārtajam tonim nedaudz pieliku klāt svaigi spiestu bio dzērveņu sulu un vīns ir viegli saldens, patīkami baudāms un kā reiz piemērots svētkiem kas tuvojas.
Tuvojas 11. novembris - Lāčplēša diena un 18. novembris - Latvijas dzimšanas diena. Iesaku atzīmēt šīs dienas ar Latvijā radītām lietām. Ēdiens un dzēriens, galvenais lai mūsos ieplūst mūsu enerģija. Te pat audzis, te pat radīts.

Tuvojas arī gada nogale. Esmu uztaisījis vīna kastes kā īpašu pielikumu savām skaistajām pudelēm. Koka kastes taisītas no sena kokmateriāla izceļot koka tekstūru. Domāju ka ikkatrs kurš saņems tādu kasti ar pudeli dāvanā pateiks lielu paldies dāvinātājam (kastes varam arī personalizēt).

Esam arī veiksmīgi atgriezušies no Maskavas izstādes. Izstādē gāja ļoti labi un mūsu putojošais dzēriens bija izstādes "hīts". Krievijā nevienam nebija jāskaidro kas ir bērzu sula, bet paskaidrot vajadzēja kā var uztaisīt "šampanieti" no bērzu sulas. Izstādē no politikas nebija ne miņas un bija ļoti patīkami ar apmeklētājiem runāt un diskutēt par bērzu sulām. Maskava atstāja ļoti labu iespaidu ar savu apjomu un iespējām. Paldies mūsu Lietuviešu draugam Tadas, kurš mūs aizveda ekskursijā uz īpašām Maskavas vietām un uz dažiem restorāniem :)

We are back from Moscow food expo. Our sparkling wine have huge potential in Russian market if we will find the right distributor.
In our domestic market we have launched our new Rose still wine with perfect balance in taste and super bright rose/pink color. Taste is semi sweet and best enjoyed slowly. For rose tone we added cold pressed organic cranberry juice.
Also we received our custom made wood boxes. Wood boxes are made from antique wood and th texture of box ir very smooth.




]]>
tag:sula.lv,2013:Post/730377 2014-08-21T08:20:23Z 2017-07-17T07:56:12Z Maskava!

Politika - sarežģīta, nesaprotama, bet domāju ka ar laiku daudzas lietas atrisināsies un uzlabosies. Es braucu uz Maskavu, uz izstādi World Food 2014. Gribu parādīt kā Latvijā izgatavo garšīgus dzērienus no bērzu sulām. Bērzu sula - ļoti tuva dvēselei gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Baltkrievijā, gan Krievijā, gan Ukrainā, gan Taivānā. Es gribu teikt ka bērzu sula ir miera dzēriens. Miers sirdī, mājās, pasaulē.
Vedīšu un rādīšu savu bērzu sulas dzērienus - raudzēto sulu, bērzu sulas vīnu, pēc tradicionālās šampānieša metodes ražoto putojošo bērzu sulas vīnu.
Uz tikšanos Maskavā, World Food 2014! Paviljons nr. 3, Nacionālais Latvijas stends nr. J803

Politics - it's complicated and incomprehensible, but I believe that in time things will work out and improve. I am travelling to Moscow to the World Food 2014 trade show. I want to show how Latvia can create tasty beverages from birch juice. Birch juice - something well known in Latvia, as well as in Lithuania, Byelorussia, Russian, Ukraine and even Taiwan. I'd like to think birch juice is peace juice. Peace for the heart, the home, the world.
I'll be presenting my birch juice beverages - fermented birch juice, birch wine and, prepared in the traditional champagne method, a sparkling birch wine.
See you in Moscow at World Food 2014. Pavilion Nr. 3, Stand nr. J803.

Политика сложная, непонятная, но думаю, что со временем многое разрешится и улучшится. Я еду в Москву, на выставку «World Food 2014» . Хочу показать, что в Латвии производят вкусные напитки из берёзового сока. Берёзовый сок очень близок душе, как в Латвии, так и в Литве, Белоруссии, России, Украине и Тайване. Я хочу сказать, что берёзовый сок - напиток мира, спокойствия. Мир в сердце, дома, во всём мире. Привезу и покажу свои напитки берёзового сока - квас из берёзового сока, вино из берёзового сока, и игристое вино из берёзового сока, изготовленное по традиционному методу изготовления шампанского.  
До встречи в Москве на «World Food 2014»! - Павильон №3, Номер стенда J803.

]]>
tag:sula.lv,2013:Post/717482 2014-07-23T12:55:40Z 2017-07-17T07:56:15Z Vīna svētki Sabilē!

Karstā, karstā vasarā ir pienākums labi atpūsties. Ar ģimeni paspējām atpūsties pagājušajā nedēļā 3x3 ģimenes nometnē Rucavā. Bet šonedēļ 26. jūlijā būs gadskārtējie Sabiles vīna svētki. Tas ir labs iemesls atpūsties tiem, kas joprojām strādā šajā karstajā laikā un ir vēlme izrauties no pilsētas. Svētki arī man, jo piedalīšos ar saviem vīniem pirmo reizi. Pirmo reizi oficiāli arī došu nogaršot un  iespēju iegādāties savu 2014. gada jaunumu - Sārto (rozā) putojošo vīnu. Taisīts pēc klasiskās champenoise metodes, bet sārtumam pievienota auksti spiesta, pašu spiesta BIO dzērveņu sula, lai iegūtu maigi rozā toni un ļoti niansētu garšas sajūtu.
Tiekamies ;)

One of the requirements of a hot, hot summer is to relax. My family and I had a wonderful opportunity to rest at the intergenerational camp 3x3 in Rucava last week. But this week, on 26 July, the annual Sabile Wine Festival takes place. This is a great opportunity for those, who must work in this hot weather, to leave the city. It’s a treat for me as well, because I will be presenting my wines for the first time at this festival. I will offer the first tastings of my new, 2014 sparkling rosé wine, as well as the opportunity to purchase this wine. It is made in the classic methode champenoise, but for colour, I have added cold-pressed, organic cranberry juice – prepared by me. This gives it a mild pink tone and a nuanced flavour sensation.

Looking forward to seeing you there!   




]]>
tag:sula.lv,2013:Post/700018 2014-06-04T14:11:41Z 2017-07-17T07:56:08Z Beidzot!

Super, beidzot esmu nosūtījis pirmo jūras konteineru ar bērzu sulām uz Taivānu. Esam neizsakāmi laimīgi un piekusuši. Āzijā bērzu sula ir zināma un to sauc par Dieva dzērienu. Cerams viņiem patiks un, ja arī kāds cits vēlas iegadāties Taivānā sulu, lejā bildēs ir redzama etiķete ar kontaktiem :)
Šogad vispār ir neparasti liela interese par bērzu sulām, saņemam pieprasījumus no Šveices, Anglijas, Beļģijas. Un joprojām turpinām sūtīt sulas klientiem arī uz Vāciju. Septembrī plānojam piedalīties Maskavā, izstādē WorldFood.
Fantastiski, ka cilvēki no dažādām pasaules malām meklē to, kas ir raksturīgs un īpašs mums.
Ilgs laiks ir pagājis kopš pēdējā ieraksta, bet biju tik ļoti aizņemts ar Taivānas pasūtījumu, ka daudz laika neatlika. Tik vien kā biju izrāvies uz Venēciju lai pabrauktu pa kanālu, apmeklētu vīna darītavas.
Pašlaik notiek ļoti aktīva tūrisma sezona un stāstu par bērzu sulām savā pagrabā. Vadu arī izbraukumu ekskursijas ārzemnieku grupām, pēdējā bija priekš Beļģiem uz milzīgā katamarāna WildCat 65
Šo sestdien un svētdien (7. 8. jūnijs) ir lielie svētki Brīvdabas muzejā, tirgošos ar saviem produktiem. Būšu pretī estrādei. Nāciet, būs putojošie vīni, sīrups, sulas, tecināšanas komplekti.
Lai mums visiem, ražena, atpūtām un piedzīvojumiem bagāta vasara!

Super! I have finally sent my first shipment of birch juice to Taiwan. We can’t describe how happy and tired we are. They have heard of birch juice in Asia and call it the Nectar of the Gods. We hope everyone enjoys it, and for those of you in Taiwan who wish to get some juice, the contact information is located on the label in the photo below.
This year we have had enormous interest in birch juice – we have had requests from Switzerland, England and Belgium. We continue to send juice to our clients in Germany. In September we plan to participate in the World Food trade show in Moscow.
It’s fantastic to see people from around the world appreciate that which is characteristically and uniquely Latvian.
It’s been a while since my last entry, but I have been so busy with the Taiwan order that I haven’t had much free time. The only thing I managed was a short trip to Venice, where I rode around the canals and visited some wineries.
Currently, it’s a busy time for tourism, and I spend time in my cellars describing the birch juice process. I also lead tours for foreign groups – my latest was a group from Belgium on the giant catamaran Wild Cat 65.
This Saturday and Sunday (June 7 and 8) the Open-air Ethnographic Museum is hosting a huge market and I’ll be there selling my wares. Find me directly across from the stage. Come and check out my sparkling wine, syrup, juice and tree-tapping kits.
Have a fruitful summer full of relaxation and experiences!

]]>
tag:sula.lv,2013:Post/664577 2014-03-17T07:54:32Z 2014-03-22T08:59:55Z Bērzu sulas tik tek.

Aktuālā informācija par saudzīgajiem bērzu sulas urbšanas komplektiem pieejama spiežot šeit.

Ir forši doties mežā un baudīt pavasari. Urbu kokā kad bija +13, vācu sulas kad ārā ir +2 un balts sniegs.  Te bildes no 16. marta saulainās, sniegotās svētdienas. Visa ģimene bijām un baudījām skaisto laiku. Domāju ka sulas varēs vēl urbt ilgu laiku, jo šis pavasaris sola garu, stabilu, sulīgu pavasari. Lai mums visiem labi tek ;)


]]>
tag:sula.lv,2013:Post/660051 2014-03-04T08:46:06Z 2014-03-04T08:46:07Z Pavasaris martā. Kad būs sulas?

Apsveicu visus ar pavasara iestāšanos jau martā! Atgriezies no UK es konstatēju ka LV ir iestājies pavasaris. UK pavasaris un rudens ir konstanta parādība - lietus, vējš ir ikdiena, bet ne šeit LV. Un tomēr jāpieņem esošie laika apstākļi un jāsāk gatavoties bērzu sulu tecināšanai. Krietni agrāk kā citus gadus, bet jau sāku meklēt kur esmu nolicis savus urbšanas komplektus. Iesaku to darīt arī citiem, lai kad sāk tecēt, nebūtu jāskrien pa galvu, pa kaklu.
UK pavadīju 2 brīnišķīgas nedēļas kur ieguvu ļoti labu lādiņu turpmākai darbībai. Saliku punktus uz i un šī unikālā iespēja darboties, izzināt no ražošanas iekšpuses ir brīnišķīga. Ja ir iespēja to darīt savā sfērā - noteikti izmantojiet. Liels paldies Poļu izcelsmes Īram Liam Idzikowski un vīna darītavas īpašniekam Justin Langham. Baudīju angļu tēju, angļu ēdienus, vienā angļu mierā :)
Zinu ko taisīšu sajā gadā un kā, bet par rezultātiem un jaunumiem noteikti ziņošu. Bet būs patīkami pārsteigumi.
Šonedēļ nosūtiju arī pirmos paraugus uz Šveici un Taivānu, cerams un iespējams sadarbība turpināsies.
Bet visi, kuri grib sulas tecināt kokam ļoti saudzīgā veidā droši meklējiet rokā bērzu sulas urbšanas komplektu. Kļavu sulas jau tek, bet bērzu sulas varētu tecēt marta vidū, ja laika apstākļi saglabāsies līdzīgi kā tagad.

Greetings to everyone upon the arrival of spring in March! Having returned from the UK, I realized that spring has arrived in LV. Spring and and fall are a constant in the UK - rain and wind are a daily occurrence. Not so in LV. And yet, the weather conditions can't be ignored and I must prepare for the running of birch sap. It's a lot earlier than most years, but I've already begun to hunt for my drilling tools. I suggest others do the same, so that when the sap starts to flow, you don't have to run around willy-nilly looking for your tools.
I spent two wonderful weeks in the UK where I rejuvenated my energy for the tasks ahead. I "dotted my i's" and this unique opportunity allowed me to discover the wonderful inner workings of the operation. If you every have a chance to do something similar in your field - by all means, take the opportunity. Heartfelt thanks goes to the Polish-Irish Liam Idzikowski and the owner of the winery Justin Langham. I enjoyed English tea and English food in quintessential English calm:)
I know what I will be making this year, and how, and I will definitely inform you of the efforts. Wonderful results are bound to happen. This week I am also sending my first product samples to Switzerland and Taiwan - hopefully this will result in future cooperation. But for those of you who want to engage in this activity, considering proper care of the tree, get yourself a good tree drilling kit. Maple sap is already running, but birch sap may only start in mid-March, if the weather remains the same.


]]>
tag:sula.lv,2013:Post/647696 2014-01-30T11:32:00Z 2014-01-30T11:32:00Z Uz Angliju strādāt!

Beidzot arī es dodos prom uz UK lai kādu laiku pastrādātu. Došos tieši uz to apgabalu kur filmē Midsomeras slepkavības, klasiskas Angļu ainavas un nami. Esmu ļoti satraukts.
Tieši tā, došos uz 2. nedēļām strādāt un, cerams, arī kaut ko iemācīties. Došos strādāt kā brīvprātīgais uz Langham Wine Estate, kur darbošos kā ierindas darbinieks vīna darītavā, kur gatavo klasiskus Angļu dzirkstošos vīnus tieši tā pat kā Francijā, kas atrodas pretējā krastā.
Strādāšu, skatīšos, mācīšos. Darīšu tieši to kas man patīk. Dariet arī Jūs tā :)

So - I am finally heading to the the UK to work for a while. I am going to the exact spot where the English show Midsomer Murders is filmed with its classic English countryside and buildings. I'm quite nervous.
Yes - I'm going to work for 2 weeks and, hopefully, I'll also learn something. I am going to volunteer at the Langham Wine Estate where I will be a line worker in the winery. They make classic sparkling English wine, just like in France on the opposite shore.
Work, watch, learn. I'll be doing what I love most. You should do the same :)




]]>
tag:sula.lv,2013:Post/634969 2013-12-27T06:06:48Z 2013-12-27T06:11:44Z Laimīgu 2014!

Laimīgu 2014!

Ir atkal gada beigas kad jāskatās uz padarīto. Gads ir bijis fantastisks ar savu straujo ritmu, piedzīvojumiem un visam pa vidu un apkārt bērzu sula. Sula kosmētikā, sula vīnā, sula šampānieša glāzē. Visur ir bērzu sula kas dod spēku man, manai ģimenei un visiem, kas to bauda. Ir darīts daudz lai 2014. būtu tik pat izdevies kā šis.
Būsim laimīgi un lai top viss labais!


p.s. Tiekamies vēl šogad Kalnciema ielā 28. decembrī (sestdien).
]]>
tag:sula.lv,2013:Post/624510 2013-11-29T10:51:05Z 2013-12-04T06:33:26Z Export

Urrā! Beidzot sākam bērza sulas un bērza sulas vīna eksportu uz ārzemēm. Pirmā krava ar vīniem un sulām tiek sūtīta uz Vāciju. Pirmie klienti ir no februārī notikušās BIO izstādes. Šis pasūtījums pierāda ka bērza sula ir ļoti laba eksporta prece un cilvēki novērtē to kvalitāti, garšu un citus faktorus lai izdarītu izvēli par labu bērza sulām. Esmu bezgala priecīgs, jo eksports spēj Latvijas ekonomikai dot ļoti daudz un jācer ka turpmāk eksportēšu biežāk, vairāk :)
Visi tie kas Latvijā vēlas iegādāties manus produktus droši to var darīt katru nedēļas sestdienu, līdz pat Jaunajam gadam, Kalnciema ielas tirgū. Ja netiekat uz tirdziņu, meklējiet veikalos.

Finally, I started exporting my products. The first palette of wine and birch sap lemonade went to Germany. I am very proud and consider myself quite lucky. I hope that in the near future I will start exporting to more  countries. Birch sap is a unique product and we can offer the best products made from this unique elixir.

]]>
tag:sula.lv,2013:Post/614708 2013-10-31T06:18:14Z 2013-12-04T06:38:52Z Novembris Vīndaru ielā 12

Libertu ģimene ir tikusi pie fantastiskas rudens dāvanas. Reformas rezultātā vairs nedzīvojam Ikšķiles laukos, bet Ikšķiles pilsētā. Un nācās mūsu mazajam ceļam dot nosaukumu, izdomājam un iedevām - Vīndaru iela. Mūsu Vīndaru iela ir vienīgā šāda iela Latvijā. Latvijā ir daudz Rīgas ielas ir dažas Aldaru ielas, bet Vīndaru iela vienīgā.
Līdz ar rudeni atgriežas vēlme iet tautās ar saviem vīniem, jo tieši tagad tie ir beiguši rūgt un ir gatavi baudīšanai, tāpēc atgriežos Kalnciema ielas tirdziņā jau šo sestdien - 2. novembrī. Vīns arī pieejams visos veikalos un restorānos ar ko sadarbojamies.
Vēlams īpaši baudīt tuvākajos svētkos 11. novembrī un 18. novembrī kad varam atcerēties kur mēs dzīvojam un padomāt par Latviju, Latviešiem, un katrs par Sevi. Bērzu sulas vīns ļoti piestāv šiem datumiem. Novēlēsim Latvijai labas domas un idejas, lai top!

The Liberts family received a great present in the autumn - our small street received a name. Before the streets were named, we were in the country side without street names. Since the territorial reform, we live in Ikšķile (a small town near Riga), and we chose to name our street Vīndaru iela (Winemaker Street). This is the only Winemaker street in Latvia. We are really proud.
My birch sap wines are fermented and now ready for sale. I will return to the farmers' market at Kalnciema iela (Riga) every Saturday starting 2 November. See you there!

]]>
tag:sula.lv,2013:Post/589372 2013-07-17T21:46:34Z 2013-12-04T06:44:39Z Jūlijs / July

Ir pienācis laiks kad esmu ieguvis sen gaidītu lietu. Visklasiskāko no vēsturiskajiem destilācijas aparātiem - īstu, Portugālē ar rokām gatavotu, meistara darinātu destilācijas aparātu - Alambiku. Varēšu beidzot piedāvāt savu bērza sulas vīna destilātu - Bērza sulas stipro. Domāju ka aparāts tiks darbināts kaut kad rudens pusē. Domāju ka šis ir lielākais un autentiskākais no destilācijas aparātiem Latvijā. Un cerams ka garša dzērienam arī būs tik pat unikāla.
20. jūlijā dodos uz Kuldīgu - uz visplašākajām Kurzemes dzīrēm. Sestdien cienāšu un tirgošu pēdējās pudeles no 2012 vīna ražas. Būs pieejams arī putojošais vīns, sīrups, limonāde un bērz sulas urbšanas komplekti.

I finally got my first distillation equipment - a copper alembic (still), hand made in Portugal. I hope to get spirits from birch wine. This is authentic and very traditional equipment used in the distillation process.
On 20 July, I will take part in the largest event in Kurzeme - Kuldiga City Festival. I will sell my last wine bottles form 2012. I will also sell sparkling wine, syrup, lemonade and taps for birch sap. 



]]>
tag:sula.lv,2013:Post/581388 2013-05-27T21:24:56Z 2013-12-04T06:47:00Z Brīvdabas muzejs

Paldies visiem kas balsoja http://sula.lv/radio-un-citi-jaunumi. Esmu ieguvis balvu no radio SWH - reklāmu 1000 Ls vērtībā. Super!
Ir beidzot atkal pieejams putojošais vīns - ir sanācis atkal ļoti labs, labi izturēts, bruts, 2012 gada izlaidums.
Laipni aicinu visus uz Brīvdabas muzeja gadskārtējo gadatirgu. Būšu es ar visiem produktiem, varēs nobaudīt, iegadāties vai vienkārši aprunāties ar mani. Tiekamies 1. un 2. jūnijā!

Thanks for voting! I won advertising on radio SWH in the amount of 1000 lats. Super!
I finally have in stock sparkling wine with perfect bubbles, brut, 2012.
If you are in Latvia on June 1 and 2, please visit the biggest national artisan market in Brivdabas muzejs (Open Air Museum). I will have a stand with my wines and other products. See you there!

]]>
tag:sula.lv,2013:Post/580455 2013-05-22T07:04:42Z 2013-12-04T06:49:11Z Radio un citi jaunumi.

Forši, esmu nominēts kā viens no finālistiem uz Vācijas Tautsaimniecības balvu 2013. Šodien dodos uz radio SWH lai 10 minūtēs pastāstītu par sevi. Ieslēdz radio 14:10

I am one of the finalists in Preis der Deutschen Wirtschaft, Germany Trade Council prize. Today I am going to radio SWH for a short live interview at 14:10.

Pagājušajā nedēļā vārda dienas svinēja Ineses. Tā nu draudzenes gribēja sagādāt pārsteigumu sev pazīstamai Inesei un atveda ekskursijā pie manis. Ļoti patīkami, jo tā bija Inese Galante :)

Last week my cellar was visited by the very famous Latvian opera singer Inese Galante.


]]>
tag:sula.lv,2013:Post/572543 2013-04-30T21:09:01Z 2013-12-04T06:49:35Z Sulu sezona beigusies.
Neticami, bet šogad mana sulu sezona ir beigusies. Nekad vēl nebiju tecinājis sulas 1. maijā (šajā dienā taisu ciet atlikušos kokus). Neskatoties uz vēlo pavasari sulas tecēja ļoti labi, brīžiem traucēja pārāk siltais laiks (siltā laikā sula tek neticami ātri), bet kopumā sezona bija ļoti laba. Madarai ir sagādāta sula kosmētikai (te ir reportāža par Madaras ekskursiju pie manis mežā), man ir sagādāta sula vīnam, sīrupam un limonādei. Darbs beidzās, bet darbs turpinās!

Šogad piedalīšos lielos pasākumos, kur piedāvāšu visu kas man ir.

Stādu parāde Siguldā. 3. un 4. maijs.
Brīvdabas muzeja gadatirgus 1. un 2. jūnijs
Dzīres Kuldīgā 19. un 20. jūlijs
Tiekamies pasākumos!
]]>
tag:sula.lv,2013:Post/569195 2013-03-24T22:06:00Z 2013-12-05T20:42:24Z Ziema, ziema, bet kad būs pavasaris?

Strauji tuvojas karstākais mēnesi visiem sulu tecinātajiem - aprīlis. Lai arī ārā ir vēl -20 reizēm, tomēr pavasaris ir jūtams gaisā. Šī gada ziema ir neparasti ievilkusies, bet tas nozīmē ka ir joprojām īstais laiks vēl sagatavoties sulu tecināšanai, lai nav par vēlu :)

Visiem kuriem interesē urbt bērza sulās saudzīgi, iesaku noskatīties šo video un atnākt uz Kalnciema ielas tirdziņu 30. martā - Lieldienās. Tirdziņā tirgošu šos komplektus. Ja nepaspēsiet uz tirdziņu, droši zvaniet (T. 29 29 74 69) un sarunāsim tikšanos Rīgā vai Ikšķilē un urbšanas komplektus dabūsiet (varu arī nosūtīt pa pastu).

Tiekamies, sestdien!

]]>
tag:sula.lv,2013:Post/569199 2013-01-01T20:46:00Z 2013-10-08T17:23:18Z BioFach 2013!

Sveicieni jaunajā gadā un visiem liels paldies par sadarbību 2012!
2013. gads ir sagaidāms kā ļoti ražens gads. Šis būs pirmais gads kad piedalīšos ar saviem bio bērza produktiem lielākajā bioloģisko produktu izstādē Vācijā BioFach 2013. Viesiem kam interesē zaļais dzīves veids un produkti laipni aicināti.

Happy new year 2013!
In this year I will participate at largest bio expo in Germany BioFach 2013! Please visit my stand nr. 428 at hall nr. 5. and I will tell you all about my products and will show you samples and you can taste everything i have. Welcome!


]]>
tag:sula.lv,2013:Post/569202 2012-12-07T21:30:32Z 2013-10-08T17:23:18Z Tiekamies vēl šogad!

Tiekamies Kalnciema ielā katru sestdienu vēl līdz šī gada beigām. Rūpēšos par to lai uz Jūsu galda un dāvanu maisā nonāk Libertu bērzu sulas sīrups, Libertu pussausais bērzu sulas vīns un Libertu bērzu sulas putojošais vīns (2011 pussalds (kamēr vēl ir) un 2012 bruts). Tiekamies un baudam prieku ko sniedz svētku tuvība. Maģiskais brīdis - tas tuvojas!

Šeit neliels Mārtiņa Rītiņa tosts :)

]]>
tag:sula.lv,2013:Post/569205 2012-10-30T21:51:00Z 2013-10-08T17:23:18Z Haiduk!

Ir atkal Kalnciema iela klāt ar savu tirdziņu un romantiku. Visas atļaujas ir vaļā un es - aidā uz tirgu! Būs šī gada Bērzu BIO vīns un būs arī pieejams Bērzu sulas Putojošais vīns - kā radīts valsts svētkiem kas tuvojas. Dzirkstošs ar sarkanbaltsarkanu karodziņu aptīts. Tiekamies, nākam un degustējam un priecājamies par rudens ziemu.

]]>